Die Ernährung
GÖNCZI, F.: „A göcseji s hetési nép étele, itala és étkezése“ [Speisen, Getränke und Mahlzeiten der Bevölkerung von Göcsej und Hetés]. Néprajzi Értesítő (1907). ECSEDI, I.: A debreceni és tiszántúli magyar ember táplálkozása [Die Ernährung der Ungarn in Debrecen und jenseits der Theiß]. Debrecen 1935. GUNDA, B.: „Magyarországi primitív főző-sütő eljárások“ [Die ungarischen primitiven Koch- und Bratverfahren). Néprajzi Értesítő (1935). BÁTKY, ZS.: „A magyar konyha története“ [Die Geschichte der ungarischen Küche]. Néprajzi Értesítő (1937). BOLLA, J.: A népi konyhamesterség műszókincse Felsőgörzsönyben (Bakonyalja) [Der Fachwortschatz der ungarischen Volksküche in Felsőgörzsöny (Bakonyalja)]. Debrecen 1939. BÁTKY, ZS.: „Táplálkozás“ [Ernährung]. In: A Magyarság Néprajza. I. 2. Aufl. Budapest 1941. KARDOS, L.: Az Őrség népi táplálkozása [Volksernährung im Őrség]. Budapest 1943. VAJKAI, A.: A magyar népi táplálkozás kutatása [Die Erforschung der ungarischen Volksernährung]. Budapest 1947. MORVAY, J.: „Az ünnepi táplálkozás a Boldva völgyében“ [Die Feiertagskost im Boldva-Tal]. Ethnographia (1950). BELÉNYESY, M.: {G-785.} „Egy XIV. századi főúri étrend kultúrtörténeti tanulságai“ [Die kulturhistorisch-ethnographische Bedeutung einer Speisefolge auf dem Tische des Gutsherrn Nádasdi aus dem XIV. Jahrhundert]. Néprajzi Értesítő (1958). SCHRAM, F.: „Összefüggések az úri és a népi konyha között“ [Beiträge zur Beziehung der herrschaftlichen und bäuerlichen Speisen]. Ethnographia (1961). BÓNA, J.: Haraszti táplálkozási hagyományai [Ernährungsgewohnheiten von Haraszti]. Szeged 1963. KISBÁN, E.: „A népi táplálkozás alakulásának problémái“ [Die Probleme der Umwandlungen in der Ernährung des Volkes]. Műveltség és Hagyomány (1963). KISBÁN, E.: „Újítások Észak-Dunántúl újkori népi táplálkozásában“ [Neuerungen in der neuzeitlichen Volksnahrung im Nördlichen Transdanubien]. Ethnographia (1970). ERDEI, F.: Népi ínyesmesterség [Volkstümliche Kochkunst]. Budapest 1971. SCHRAM, F.: Némelly étkek készítési módgya (XVIII. századi kéziratokból…) [Zubereitungsart einiger Speisen (aus Manuskripten des 18. Jahrhunderts …)]. Budapest 1972. SZIGETI, GY.: „Az apátfalvi nép táplálkozása“ [Die Ernährung des Volkes von Apátfalva]. A Móra Ferenc Múzeum Évkönyve (19721973 [1974]).