Getränke
GYÖRFFY, I.: „Viricselés a Székelyföldön“ [Das Sammeln des Birkensaftes im Szeklerland]. Ethnographia (1937). BALASSA. I.: „Adatok a székely népi italok ismeretéhez“ [Volkliche Getränke der Székler (Kom. Háromszék)]. Ethnographia (1944). NÉMETHY, E.: „Adatok egy primitív pálinkafőző eljárás előfordulásához“ [Angaben zu einer anfänglichen Vorrichtung zum Branntweinbrennen]. Ethnographia (1945). CSATKAI, E.: „A márc. Egy letűnt népi csemege“ [Das Honigbier. Eine verschwundene volkstümliche Delikatesse]. Ethnographia (1948). SZABÓ, L.: „Az almabor és almaecet készítése a Tiszaháton“ [Die Bereitung von Apfelwein und Apfelessig in der Theißgegend (Tiszahát, Sathmarer Komitat)]. Ethnographia (1961). PALÁDI-KOVÁCS, A.: „A boza kultúrtörténeti hátteréhez“ [Zum kulturhistorischen Hintergrund des Hirsebiers]. Műveltség és Hagyomány (1966). BÖRCSÖK, V.: „A szőlő és must a {G-787.} szegedi tanyák népének téli táplálkozásában“ [Weintrauben und Most in der Winterernährung der Bevölkerung in den Einödhöfen von Szeged]. Néprajzi Dolgozatok (1963).