Előző: 1991. júl. 26., péntek

1991. júl. 27., szombat

Hajnali 1/2 5-kor volt az ébresztő. Mosakodás és bepakolás után elhagytuk az Umann rezidenciát. Utána Bp.-et és Mao.-t is.

Egészen jól autókáztunk, a "sofőrök" váltogatták egymást. Mi Zolival már nagyon éhesek voltunk. Zoli már előző nap óta. 10 óra körül megreggeliztünk. Végre teli a bendő!

júl. 27.
Reggeli Bécs előtt

Ezután betértünk Bécsbe, mert térképet (Inn-térkép) szerettünk volna venni. De hát Ausztria sem csodaország, így hát nem kaptunk. Mindenesetre igen sok időt sikerült kóvályogni a városban.

Útközben találtunk egy csodaszép kis tavat. Közelebbről is szemügyre vettük. Tényleg szép volt. Fényképet persze nem csináltam (én sem), mert már elszoktam attól, hogy van nálam fényképezőgép. A tótól nem messze találtunk asztalt és padokat, így megebédeltünk. 1/2 4 körül lehetett.

Átérve Németo.-ba az Innt kerestük meg. Szép nagy folyó! Gyorsan folyik. A híd rajta nagyon közel van a víz szintjéhez. Egy erőmű is volt itt, természetesen zsilip nélkül. Betértünk egy fogadóba, ahol érdeklődtünk, hány hasonló erőmű található még az Innen. Nagy nehezen sikerült megtudni, hogy 15. És egyiken sincs zsilip. Remek. Így hát Ulmba indultunk, hogy a tavalyi túra útvonalán végigevezzünk a Dunán. Útközben egyébként végig esett az eső és nagyon hideg volt.

júl. 27.
Az Inn, amikor még azt hittük...

Este 10 óra körül megérkeztünk Ulmba, ahol egy kellemes kis szerpentin út után megtaláltuk a csónakházat (2585 fkm., jobb part). DEZSAVŰ! Minden tárva-nyitva. Még az öltözők is. Van zuhany. A fiúk elmentek pénzt váltani. Úgy hitték, a meleg víz 10 Pfennigért van, mint tavaly. De hát az infláció!!! Már 50 Pf.-et kell az automatába dobni. A női öltözőben találtunk egyet, ami még 10 Pf.-gel működött. Finom meleg zuhany!

Előzőleg a fiúk lepakolták a hajókat, utána pedig vacsoráztunk. A menü változatlan: kenyér, vaj, téliszalámi, paradicsom, paprika, kockasajt.

Este senkit sem kellett ringatni.

Editék 6. házassági évfordulója!
Következő: 1991. júl. 28., vasárnap


Pusztai Anikó: Ulm-Budapest túranapló - Tippek vízitúrázóknak - Umann Kornél