Előző: 1991. júl. 27., szombat

1991. júl. 28., vasárnap

Ma hüjét kaptunk Zolitól. Úgy hívják, hogy Puff!tai Anyó.

Süt a Nap! A szél persze "délről" fúj. De hát annyi baj legyen! Még mindig jobb, mint az eső! (Gondoltuk így elsőre). A Duna egyébként őrületes tempóban folyik! Ezen már este is meglepődtünk.

júl. 28.
Ulm
Ennyien - ennyit. A piros láda konzervekkel, a fehér hordó egyéb kajával van tele.

Reggeli után búcsút vettünk szállítóinktól. Itt maradt a margarin, amit Kornél mamája féltve őrzött tőlünk, ugyanis ez volt (lett volna) a kenyerükön hazafelé. Így hát már vajunk is van.

A napló már nagyon élethűnek tűnik, mert sikeresen elázott. Erről részletesen augusztus 1-én, csütörtökön olvashatsz.

júl. 28.
Ulm
Zászlóvarrás

Szóval elmentek Zoliék. Mi pedig bepakoltunk a hajókba. Pontosabban a fiúk pakoltak, én pedig a zászlót varrtam rá a rúdra. Csodaszép lett.

júl. 28.
Ulm
Behajózás

Amikor készen lettünk, lefényképeztettük magunkat egy magyarul tudó lánnyal. Lehet, hogy magyar volt?! Hívtuk evezni, de nem akart jönni.

júl. 28.
Ulm
Mi már benn vagyunk. Vigyük Anikót is?

Így hát elindultunk. (Hazafelé, mint Micimackó.) Csodajó sodrása volt a víznek. Egy négyes keelboat alig haladt felfelé. Mi viszont száguldottunk Budapest felé. Egészen 5 percig, vagy addig sem, mert kikötöttünk és betértünk a városba. Újra magyarok. Elfoglaltuk volna Németországot??

A város nagyon szép. Érdekes és szép házak tömkelege, parkok, dóm. Kornél szerint ennek a dómnak a legmagasabb a tornya a világon. (Nem ott találtam ám ki. Egyébként ez csak a torony magasságára vonatkozik, nem a tetejének a földtől való távolságára. Abban Köln a No.1)

Vettünk fagyit is. 1 márkáért 1 gombócot. Később láttunk olcsóbban is... Képeslapokat is találtunk. Azt is vettünk, de még máig sem adtuk fel őket. (Ma ugyanis már csütörtök van.)

Haladtunk tovább a Dunán (városnézés után), de már evezni kellett. Tározó. Kb. 10 km-enként. Zsilipeltünk is, háromszor. Az elsőnél Csaszi mondta, hogy fogjam meg azt a rudat oldalt, hogy ne másszunk el. Oda is mentünk a hajóval, de tele volt pókkal (sok-sok pókkal), ezért sikoltottam. A nézőközönségnek (mert az is volt) nagyon tetszett.

Első este 7 óráig eveztünk (kb. 1/2 2-kor jöttünk el Ulmból). Széllel szemben. Kb 20 km-t haladtunk. A bal parton kötöttünk ki (2565,5 fkm.), egy gabona v. vmi más tábla mellett vertük fel a sátrat.

júl. 28.
2565,5 fkm.
Első táborhelyünk

Ja, délután a hajón melegítettünk konzervet. Kornél: pacalpörkölt, Csaszi: lencsefőzelék lecsókolbásszal, én: rakott káposzta. Nápolyi.

Este téliszalámit és a szokásos hidegkaját ettük. Főztünk volna teát, de nem volt teafű. Úgy látszik, a nagy rohanásban otthon maradt.

Este már 11 óra körül aludtunk.

Sok volt a szúnyog.
Következő: 1991. júl. 29., hétfő


Pusztai Anikó: Ulm-Budapest túranapló - Tippek vízitúrázóknak - Umann Kornél