Előző: 1991. aug. 12., hétfő

1991. aug. 13., kedd

Napsütéses reggel. Ébresztő Csaszinak 4-kor (villamos), nekem 6-kor (Volkswagen Golf), Anikónak és Cheesenek 7-kor (Csaszi és én). A fejünk felett pont volt egy zökkenője az egyébként hallhatatlan (?) villamosnak.

Nem is nagyon fáztunk éjszaka.

Reggel 1/2 8-kor rángattak ki a hálózsákomból. Előttünk már jártak az autók (munkagépek, mert építkezés volt mellettünk.)

Összepakoltunk. 1/2 9-kor indultunk.

Ma nem eveztünk, a kormányozást leszámítva. Kornél bele is betegedett. A víz iszonyatos tempóban folyt. kb. 10 km/h-val.

Reggeli után (szokásos) mostam. Majdnem mai úticélunk eléréséig. Ez Hainburg volt. 1/2 3-kor kötöttünk ki. Bementünk a városba vásárolni. Zsemlét, túrókrémet, Nutellát és dezodorokat vettünk. Ez utóbbi 3 fajtát én vettem.

A tavalyi táborhelyen kötöttünk volna ki, ha meg nem előzött volna 2 házaspár. Motorcsónakkal voltak ott, pecáztak. Reméltük, még időben elmennek, és odaköltözhetünk. De nem így volt. Az öböl másik oldalán kötöttünk ki (1882,7 fkm.). Ez a part nem olyan szép, de több a hely. Állítólag a tavalyi táborhelyen nem könnyen találtunk volna 2 sátornyi helyet.

Még körbenéztünk az öbölben (miközben Kornél a parton aludt), majd elkezdtünk főzni. Krumplipucolás, hagymapucolás. A menü sültkrumpli, sült hagyma, sült vagdalthús, rizs. Sör. 1/2 9-re már meg is vacsoráztunk (egyébként 4-kor kötöttünk ki). A fiúk megfürödtek. Én még nem. Most a Kornél sátrában ülünk. Csizi furulyázik. Ma énekeltünk is.

Ma újra elkezdtem arctornázni. Jólesik.

Még én is fürdöm, majd alvás.
Következő: 1991. aug. 14., szerda


Pusztai Anikó: Ulm-Budapest túranapló - Tippek vízitúrázóknak - Umann Kornél